5 tipp, hogy miért csábítsd vissza korábbi látogatóid.

Biztos mindenki szereti a visszatérő vendégeket, vásárlókat. Természetesen akkor, ha nem reklamálni jönnek vissza valamiért. A visszatérő vendéget már a nevén szólítjuk, tudjuk, mit szeret, elhozza az ismerőseit is és viszi vállalkozásunk jó hírnevét. A visszatérő látogatók fontos szerepet töltenek be weboldalunk életében is, érdemes figyelni rájuk és tudatosan megtervezni azt a folyamatot, amivel visszacsábítjuk korábbi látogatóinkat weboldalunkra. Lássuk miért érdemes a régi látogatókat, vásárlókat újból aktivitásra bírni és hogyan tehetjük ezt meg!

1. Nagyobb valószínűséggel vásárolnak

Gondoljunk azokra az emberekre, akik sokszor elmennek boltunk előtt, megállnak, megnézik kirakatunkat, bejönnek, körülnéznek, majd kimennek vásárlás nélkül. A weboldalunkon ugyanez a helyzet. Nagyon sokan csak körülnéznek, összehasonlítanak, megnézik a feltételeket. Ha kiteszel egy AKCIÓ-táblát a kirakatba, akkor ezek az emberek nagyobb eséllyel vásárolnak majd nálad, mert ismerik az árudat és a cégedet is. Ezért érdemes a weboldalra is visszairányítani a korábbi látogatókat. Már jártak az oldalon, emlékeznek rá, még ha csak halványan is. És nagyobb valószínűséggel vásárolnak majd nálad.

2. Régi vásárlóknak újra eladás

Ez az egyik legegyértelműbb. Ha már egyszer eladtál neki, adj el újból. Ha már egyszer vásárolt, sokkal nagyobb az esélye, hogy újra fog. Ezért nekik mindenképp hirdess, az új látogatók rovására is.

3. Ők biztosan ilyen témában keresgélnek

Egy dolgot biztosan tudunk ezekről az emberekről: valamilyen formában érdekli őket a termékünk, szolgáltatásunk. Ez egy olyan előny, amit nem szabad veszni hagyni. Hirdethetünk rájuk a mindenki által jól ismert (vagy tapasztalt) követő hirdetésekkel, vagyis a „sima” remarketinggel, amikor a felhasználót böngészés közben érjük el a legkülönbözőbb weboldalakon. Ezek olyan oldalak lehetnek, ahol megjelenhetnek Google hirdetések, ami a weboldalak többségére igaz. A másik lehetőség, hogy már a keresőben utoléred őket. Ha ismét rákeresnek az általad futtatott kifejezések valamelyikére, akkor egy megemelt téttel még biztosabban találnak újból rád. Erről részletesebben remarketing blogsorozatomban olvashatsz majd.

4. Hasonló embereknek adhatunk el

Másik nagy előnye ennek a fajta hirdetésnek, hogy mind a Google mind a Facebook lehetővé teszi, hogy a korábbi látogatóinkhoz, vásárlóinkhoz hasonló embereket is elérjünk. Ezt mindkét cég a rendelkezésére álló anonim információk alapján teszi meg. A Google-nél például egy egészen friss közönséget is jelenthet, akik az elmúlt 24 órában beírták a keresőbe az általunk fontosnak vélt kifejezéseket, de végül nem a mi hirdetésünkre kattintottak. Ha ők újból keresnek, őket is könnyebben érhetjük el.

5. Akár email cím, telefon adatbázis alapján is

Van egy szép nagy adatbázisunk? Használjuk a hirdetéseknél is! Sokan Facebook-on nem email címmel, hanem telefonszámmal regisztrálnak, így őket is elérhetjük. De a Google AdWords is lehetővé teszi, hogy email címek alapján újból elérjünk korábbi vásárlókat, érdeklődőket, feliratkozókat.

Mindez egy bevezető csupán, ami ahhoz elegendő, hogy lássuk, mennyire hasznos és fontos, hogy elérjük korábbi látogatóinkat. Sajnos például orvosi témájú hirdetések, szolgáltatások mellé nem lehet használni a remarketinget, de a paletta így is igen széles, mindenképp ajánlom a kipróbálást.


 Hatékony Hirdetések ÚtmutatójaHa szeretnél egy átfogó, de mégis lényegre törő leírást olvasni a hatékony hirdetésekről, kérd INGYENES útmutatónkat!

 

Top