Miért jó ha magunkra hirdetünk Google Ads-ben? Megéri?

A mai bejegyzés újból egy gyakori kérdésre igyekszik választ adni. A címben említett kérdés sok ügyfelem szájából hangzott már el, természetesen teljesen jogosan. Miért akarna bárki is duplán megjelenni az első oldalon, főleg, ha az „ingyenes” megjelenés is az első helyen van? Az én válaszom mindig az, hogy igen, megéri! Három pontban azt is leírom, miért!
  1. Ne hagyd a konkurenciát a „fejedre nőni”!

Ha úgy gondolod, hogy organikusan már elöl vagy, ezért nem érdemes hirdetned a saját brandedre, akkor azzal lehet, hogy csak te vagy így! Ha egyik konkurensed élelmesebb, felveszi a te neved a kulcsszavai közé, így mikor rád keresnek, ő feletted fog megjelenni. Természetesen ott csak saját névvel szerepelhet, nem lehet a címsorában a te márkád, de így is előtted jelenik meg egy ugyanolyan termékeket kínáló cég oldala. Ezért is érdemes saját magadra hirdetned. Ha nem teszed, talán más megteszi. Ez persze visszafelé is igaz, ahogy az imént írtam, tehát nyugodtan próbálkozhatsz olyan hirdetésekkel, ahol a konkurenciát célzod meg.

  1. Olcsó

Saját magadra hirdetni mindig olcsóbb, mint bármi másra, viszont mindennél hatékonyabb lehet. A brand hirdetések költsége a teljes büdzsé kis részét teszik ki, viszont a konverziók (megrendelések, stb) számából szépen kivehetik a részüket.

  1. Bődületes információmennyiség

Ha egyszerre jelenik meg a brand hirdetésed és alatta az organikus találatok közül elsőnek a tied, az rengeteg hely a keresőben! Míg a fizetett találatban a legfrissebb akciókat és a legközelebbi boltjaid jelenítheted meg bővítményekben, addig az organikus találatnál az általánosabb linkeket helyezheted előtérbe. De ha csak a fizetett találatot nézzük, akkor azt arra is használhatjuk, hogy különböző üzeneteket teszteljünk és megnézzük, melyik teljesít jobban.

Talán így már jobban érthető, hogy miért érdemes saját márkádat is hirdetned. Olcsó, biztosítja a márkádra vonatkozó elsőséget és rengeteg felületet ad a megjelenésre. És nem utolsó sorban – általános szakmai vélekedés alapján – rendkívül eredményes! Ha másért nem, csak ezért is érdemes kipróbálnod!


 Hatékony Hirdetések ÚtmutatójaHa szeretnél egy átfogó, de mégis lényegre törő leírást olvasni a hatékony hirdetésekről, kérd INGYENES útmutatónkat!

Top